Slepice dušená s krevetami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1200 g Slepice
  • 200 g Šunka od kosti
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 200 g Cibule
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 5 g Petržel - nať
  • 20 g Chilli paprička
  • 10 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1500 ml Voda pitná
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 702 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1769 mg
  • Bílkoviny 92 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 326.6 mg
  • Draslík 790.4 mg
  • Vláknina 2530.5 mg
  • Vitamín A 2530.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme, šunku nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přiložíme slepici a osmahneme ze všech stran do zlatova. Přisypeme cibuli, šunku, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme chilli papričku, cayenský pepř, snítku tymiánu, snítku petrželky, bobkový list, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Slepici vyjmeme, obereme maso od kostí, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme omyté krevety a ještě deset minut povaříme.

Komentáře k receptu