Slepice dušená s krevetami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1769 mg
- Bílkoviny 92 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 326.6 mg
- Draslík 790.4 mg
- Vláknina 2530.5 mg
- Vitamín A 2530.5 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou a vykuchanou slepici naporcujeme, osolíme, opepříme, šunku nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a posekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme máslo, přiložíme slepici a osmahneme ze všech stran do zlatova. Přisypeme cibuli, šunku, orestujeme, podlijeme vodou, přidáme chilli papričku, cayenský pepř, snítku tymiánu, snítku petrželky, bobkový list, zakryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Slepici vyjmeme, obereme maso od kostí, maso vrátíme zpět do hrnce, přidáme omyté krevety a ještě deset minut povaříme.