Tadžický plov se slepicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 144 g
- Sodík 914 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 90 mg
- Draslík 470.1 mg
- Vláknina 7170 mg
- Vitamín A 7170 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.
-
2
Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.
-
3
Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.