Tadžický plov se slepicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mrkev kořen
  • 600 g Drůbeží maso vařené
  • 300 g Játra drůbeží
  • 250 g Rýže loupaná
  • 200 g Gouda
  • 500 ml Vývar drůbeží
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 797 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 914 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 470.1 mg
  • Vláknina 7170 mg
  • Vitamín A 7170 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole na másle dozlatova společně opečeme drobně nakrájenou cibuli a na tenká kolečka nakrájenou mrkev. K opečené zelenině pak přidáme vykostěné a na menší kousky nakrájené maso a drůbky z vařené slepice, na kousky nakrájená syrová drůbeží játra a krátce podusíme.

  • 2

    Potom maso zasypeme dobře propranou rýží, osolíme, zalijeme horkým slepičím vývarem, zakryjeme poklicí a v troubě dusíme tak dlouho, až je rýže měkká, tj. asi 30 minut.

  • 3

    Pak rýži vařečkou promícháme s masem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným sýrem.

Komentáře k receptu