Řecká slepičí polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Petržel - nať
  • 3 ml Citrónová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rýže
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 l Voda pitná
  • 1.5 kg Slepice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 266.8 mg
  • Draslík 560.6 mg
  • Vláknina 873.2 mg
  • Vitamín A 873.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a omytou slepici vložíme do tlakového hrnce, přidáme oloupanou, celou cibuli a špetku soli. Zalijeme 1,5 l vody, uzavřeme poklici a povaříme 60 minut slepici doměkka. Měkké maso vybereme z tlakového hrnce, vývar přecedíme do hrnce, přilijeme zbylou vodu a přivedeme k varu.

  • 2

    Do vroucího vývaru vsypeme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka. Vejce rozklepneme do vhodné nádoby, přisypeme špetku soli, pepř, citrónovou šťávu a ušleháme do řídké pěny. Vlijeme do polévky, zamícháme a ihned odstavíme z ohně.

  • 3

    Měkké maso oddělené od kostí nakrájíme na malé kousky, které podle porci rozdělíme do jednotlivých hlubokých talířů. Porce zalijeme vroucí polévkou a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu