Kuličky z mletého masa se sardelkami
Suroviny
- 400 g Maso mleté - mix
 - 100 ml Olej stolní
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 0.25 l Víno bílé
 - 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
 - 4 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
 - 1 polévková lžíce Sardelová pasta
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 53 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 106.6 mg
 - Draslík 87.2 mg
 - Vláknina 773.4 mg
 - Vitamín A 773.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
K mletému masu přidáme sardelovou pastu, bílek, špetku soli, promícháme a zahustíme trochou sójové mouky. Směs rozdělíme na 4 díly, každý zakulatíme a necháme v chladu 30 minut odležet.
 - 
                                2
Kuličky opečeme v horkém oleji. Tuk od pečení slijeme, do pánve přidáme mouku, osmahneme ji, zvolna přiléváme víno a mícháme do hladka. Omáčku povaříme, dosolíme, odstavíme z ohně, vmícháme žloutek a nasekané natě.
 - 
                                3
Opečené kuličky polijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.