Španělské ptáčky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 369 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1683 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 158.4 mg
- Draslík 99.1 mg
- Vláknina 1955 mg
- Vitamín A 1955 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Naklepeme je do šířky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. 
- 
                                2Do středu masa položíme slaninu nakrájenou na silnější nudličky, okurky, oloupaný salám a na čtvrtky nakrájená vařená vejce. Plátky zavineme, na okrajích upevníme párátkem nebo převážeme nití a na povrchu osolíme. 
- 
                                3Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a na tuku ji dorůžova osmažíme. Na osmažené cibuli krátce opečeme závitky, mírně je podlijeme vodou a dusíme pod poklicí téměř doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou. 
- 
                                4Ptáčky vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a dobře rozmícháme. Za občasného promíchání vaříme nejméně 20 minut. 
- 
                                5Nakonec omáčku podle chuti přisolíme, přecedíme na ptáčky, které jsme zbavili párátek nebo nití a ještě krátce povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        