Telecí ledviny flabé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 809 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 540 mg
 - Draslík 447 mg
 - Vláknina 1622 mg
 - Vitamín A 1622 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme ledvinky, osolíme, opepříme a krátce osmahneme na rozpuštěném másle v hlubší pánvi. Ihned zalijeme koňakem, poté ledvinky vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
V pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme kari, hořčici, důkladně promícháme a zalijeme vínem. Povaříme na mírném ohni asi 15 minut, přidáme šlehačku a povaříme ještě 2 minuty. Do hotové omáčky vrátíme ledvinky a hned servírujeme.