Burgundské hovězí
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 180 g Cibule
 - 70 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 180 g Mrkev kořen
 - 1100 g Hovězí plec
 - 200 g Cibule perlová
 - 80 ml Olej olivový
 - 1000 ml Víno červené
 - 500 ml Voda pitná
 - 600 ml Vývar telecí
 - 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
 - 3 špetka Sůl
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 763 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 512 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 150.7 mg
 - Draslík 953.9 mg
 - Vláknina 3973.8 mg
 - Vitamín A 3973.8 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli a mrkev očistíme a pokrájíme společně s masem na 2 cm velké kousky. Promícháme, zalijeme vínem, přidáme svazek bylinek a necháme marinovat 24 hodin v chladu.
 - 
                                2
30 ml oleje rozpálíme na pánvi a osmahneme na něm zeleninu z marinády. Maso osmažíme dozlatova na zbytku oleje, přidáme ke smažené zelenině, přisypeme mouku a za stálého míchání smažíme 5 minut.
 - 
                                3
Marinádu uvedeme k varu, necháme povařit 30 minut a přilijeme ji k masu a zelenině. Přidáme bylinky, 400 ml vývaru, sůl a pepř a zakryté dusíme 120 minut.
 - 
                                4
Maso vyjmeme, do omáčky přimícháme zbytek vývaru a necháme 10 minut povařit. Cibulky uvaříme ve vroucí vodě. Slaninu pokrájíme na drobnější kousky, spaříme ve vroucí vodě a spolu s cibulkou přimícháme do omáčky.