Dušené vepřové ledvinky na anglické slanině
Suroviny
- 30 g Anglická slanina
 - 200 g Hovězí ledviny
 - 30 g Uzené maso vařené
 - 3 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 3 ks Cibule
 - 1 ks Citrony
 - 1 l Mléko plnotučné
 - 2 l Vývar z hovězích kostí
 - 0.3 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 5 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 2489 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 268.9 mg
 - Draslík 2295.6 mg
 - Vláknina 5032.5 mg
 - Vitamín A 5032.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1552.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Umyté a vyčištěné ledvinky namočíme na 2 hodiny do mléka. Po vyjmutí z mléka usušíme, opepříme a potřeme kečupem. Mezi ně vložíme plátek uzeného masa, zabalíme do anglické slaniny a v hrnci na zpěněné cibuli po všech stranách prudce na sádle opečeme.
 - 
                                2
Podlijeme vývarem a necháme dusit přibližně 20 minut. Potom ledvinky z hrnce vybereme. Do smetany dáme hladkou mouku, pořádně rozšleháme, vylijeme jí do hrnce a krátce povaříme, aby se nám uvařila dobrá omáčka.
 - 
                                3
Nakonec dochutíme citrónovou šťávou a solí.