Hovězí steak na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 666 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 50.4 mg
 - Draslík 881.4 mg
 - Vláknina 3306.5 mg
 - Vitamín A 3306.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 40.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Předem připravíme salsu z nadrobno nakrájených oloupaných rajčat, smíchaných s drobně pokrájenou cibulí, lžící olivového oleje, na jemno nasekaným koriandrem, lžičkou soli a pepře. Uložíme ji zatím do chladu.
 - 
                                2
Nasolené 4 porce masa (cca 120 g/porce) vložíme do směsi červeného vína, octa, česneku a marinujeme po dobu 30ti minut.
 - 
                                3
Po uplynutí doby, určené k marinování, smažíme porce masa bez marinády na rozpáleném tuku 2 minuty na každé straně. Poté přidáme marinádu, smažíme ještě minutu po každé straně. Marináda by se měla téměř odpařit, maso bude středně propečené. Steaky, přelité salzou z rajčat, servírujeme na předehřátém talíři.