Sekaná s omáčkou ze zakysané smetany
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
- 100 g Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
- 1 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 549 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 43 g
- Sodík 3441 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 258.2 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 7895.2 mg
- Vitamín A 7895.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.4 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V míse promícháme mleté maso s oloupanou, nasekanou cibulí, strouhankou, solí, pepřem, paprikou, hořčicí a nasekanou petrželkou. Vmícháme rozšlehané vejce a vše dobře propracujeme. 
- 
                                2Polovinu masové směsi vmáčkneme do olejem vymazané formy,poklademe natvrdo uvařenými, oloupanými vejci a pokryjeme zbylou směsí. Povrch uhladíme. 
- 
                                3Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a sekanou pečeme 30-40 minut. 
- 
                                4Upečenou sekanou vyjmeme z trouby, necháme 10 minut prochladnout ve formě, vyklopíme a nakrájíme na plátky. 
- 
                                5Podáváme s připravenou omáčkou, vhodnou přílohou jsou brambory nebo zelenina. 
- 
                                6Příprava omáčky: Zakysanou smetanu smícháme s nasekanou petrželkou, nastrouhanými okurkami a nasekanými kapary. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        