Telecí řízky na houbách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 224 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 30.8 mg
 - Draslík 675.7 mg
 - Vláknina 1831.5 mg
 - Vitamín A 1831.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 28.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řízky na okrajích pouze utřeme navlhčenou utěrkou. Kraje odblaníme, na několika místech nakrojíme, aby se nám nekroutily. Poté je naklepeme, osolíme, upravíme tvar a zaprášíme moukou.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo a upravené řízky na něj vložíme a pečeme po obou stranách zhruba 3-5 minut, záleží na tloušťce řízků. Dáváme pozor, aby se máslo nepřipalovalo.
 - 
                                3
Hotové řízky pokládáme na horkou mísu. Šťávu na pánvi podlijeme trochou vývaru, přidáme hříbky nebo žampióny podušené zvlášť na másle, krátce povaříme a poté šťávou přelijeme řízky.