Plněné zelné listy ochucené bazalkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 595 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 39 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 128.5 mg
- Draslík 966.7 mg
- Vláknina 26771.8 mg
- Vitamín A 26771.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 186.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                18 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme. 
- 
                                2V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. 
- 
                                3V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme. 
- 
                                4Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut. 
- 
                                5Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        