Mleté maso zapečené s květákem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 40 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 449.1 mg
- Vláknina 5850 mg
- Vitamín A 5850 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.1 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omytý květák uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Vyjmeme a rozebereme na růžičky. 
- 
                                2Na oleji osmahneme oloupanou, nasekanou cibuli a na ní orestujeme mleté maso. Přidáme vejce, strouhanku, smetanu a mléko. Podle chuti směs osolíme a opepříme. 
- 
                                3Část masové směsi rozložíme do remosky vyložené pečicím papírem. Na maso urovnáme růžičky květáku a přikryjeme zbylou masovou smšsí. Zapékáme 15-20 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                        