Švédská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 4876 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 519 g
 - Sodík 195893 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 323.5 mg
 - Draslík 403.9 mg
 - Vláknina 16506 mg
 - Vitamín A 16506 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.4 mg
 - Vitamín E 5.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plátek zlehka naklepeme, okraj nařízneme, osolíme a opepříme. Rychle ho pak opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji s dorůžova osmahnutou nadrobno nakrájenou cibulkou. Plátek trochu podlijeme vodou a dusíme doměkka, přičemž ho nezapomeneme otáčet a podle potřeby podlévat. Když je maso měkké, můžeme jej vyjmout, šťávu zaprášíme moukou, přilijeme mléko a za stálého míchání omáčku dovaříme. Před koncem varu přidáme podle chuti sardelovou pastu a na drobné kostičky nakrájené kyselé okurky.