Masová směs s paprikou a pomeranči
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 354 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 387 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 576.4 mg
- Vláknina 4691.2 mg
- Vitamín A 4691.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 95.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Papriky omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Petrželovou nať najemno nasekáme. 
- 
                                2Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostky, paprikovou klobásu na plátky. Klobásu a kuřecí maso promícháme v míse s paprikami a petrželkou. 
- 
                                3Chemicky neošetřený pomeranč omyjeme, osušíme a nastrouháme jeho kůru, z poloviny pomeranče vylisujeme šťávu. Kůru i šťávu promícháme s dvěma lžícemi olivového oleje a touto směsí zalijeme směs masa a klobásy. Promícháme. 
- 
                                4Masovou směs opékáme doměkka na pánvi na rozehřátém oleji 7-10 minut. 
- 
                                5Před podáváním opepříme a osolíme. Podáváme horké. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        