Mangoldové závitky
Suroviny
- 300 g Hovězí maso mleté
 - 150 ml Vývar slepičí
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Kari koření
 - 1 ks Šalotka
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Mangold
 - 1 špetka Pepř cayenský
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 4 polévková lžíce Víno bílé
 - 0.13 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 328 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 128.1 mg
 - Draslík 524.7 mg
 - Vláknina 2564 mg
 - Vitamín A 2564 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.4 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné listy mangoldu, které jsme zbavili žeber, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty. Scedíme je, propláchneme studenou vodou a položíme na utěrku.
 - 
                                2
Šalotku nadrobno nakrájíme a spolu s částí nasekaného koriandru, citronovou kůrou, šťávou a vejcem vmícháme do mletého masa. Osolíme, opepříme a okořeníme karí.
 - 
                                3
Náplň rozdělíme na mangoldové listy a svineme je. Závitky opékáme na rozehřátém másle asi 3 minuty. Podlijeme vývarem, vínem a dusíme 15 minut. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dusíme ještě 5 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm ozdobíme zbylým koriandrem.