Masové kuličky
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 50 ml Voda pitná
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 65.4 mg
 - Draslík 85.4 mg
 - Vláknina 975.8 mg
 - Vitamín A 975.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse dobře promícháme všechny přísady - mleté maso, vývar, drobně pokrájenou cibuli, vejce, utřený česnek, rajčatový protlak rozmíchaný v 50 ml vody, drobně pokrájenou zelenou petrželku, lžíci čerstvých nebo sušených bylinek (oregano, bazalka, tymián, rozmarýn aj.), špetku pepře a strouhaný sýr.
 - 
                                2
Větší pekáč vymažeme olejem. Z masové směsi tvoříme kuličky o průměru cca 2 cm a klademe na plech. Pečeme v troubě za občasného otáčení asi 20 minut.
 - 
                                3
Dozlatova opečené kuličky podáváme s kečupem nebo chilli omáčkou.