Domácí ravioli s masovou náplní
Suroviny
- 100 g Cibule
 - 350 g Mouka pšeničná hrubá
 - 400 g Maso mleté - mix
 - 125 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Solamyl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 634 kcal
 - Sacharidy 70 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 334 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 92.7 mg
 - Vláknina 5619.8 mg
 - Vitamín A 5619.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z mouky, vajec, vody a soli vypracujeme nudlové těsto a necháme je chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Z těsta vyválíme plát a nakrájíme na čtverečky. Naplníme je prochladlou masovou směsí, těsto přeložíme a okraje přimáčkneme.
 - 
                                3
Plněné ravioli vaříme v osolené vodě 8-10 minut, slijeme a ihned podáváme.
 - 
                                4
Příprava náplně:
 - 
                                5
Na pánvi na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme, ochutíme utřeným česnekem a okořeníme oreganem. Směs podusíme doměkka a podle potřeby zahustíme trochou solamylu.