Masové kuličky s koriandrem
Suroviny
- 500 g Maso mleté - mix
 - 250 g Jogurt bílý
 - 150 g Tvaroh jemný
 - 2 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 špetka Koriandr mletý
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 69.5 mg
 - Draslík 209.6 mg
 - Vláknina 2036.8 mg
 - Vitamín A 2036.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky a namočíme do mléka. Koriandr omyjeme, osušíme a několik snítek necháme stranou na ozdobu.
 - 
                                2
Mleté maso smícháme s nasekaným koriandrem, vymačkanou žemlí, vejcem, 1 nasekanou cibulí a 1 lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, okořeníme mletým koriandrem a mletou paprikou. Vše dobře propracujeme.
 - 
                                3
Ze směsi tvarujeme mokrýma rukama kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut.
 - 
                                4
Rozmícháme jogurt s tvarohem, 1 nastrouhanou cibulí a lžičkou hořčice. Osolíme, opepříme, osladíme a okořeníme koriandrem.
 - 
                                5
Masové kuličky upravíme na talíře spolu s omáčkou a ozdobíme snítkami koriandru.