Bolognese spaghetti
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
 - 500 g Špagety, Makarony vařené
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Hovězí maso mleté
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 ks Celer - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.25 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 530 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 62.8 mg
 - Draslík 671.5 mg
 - Vláknina 8358.3 mg
 - Vitamín A 8358.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme ve velké pánvi olej, přidáme nakrájenou cibuli a smažíme 3 minuty. Přidáme rozetřený česnek, nasekaný celer, slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme mleté hovězí maso a smažíme 3 minuty, dokud nezhnědne.
 - 
                                2
Vmícháme pokrájená rajčata, oregano a červené víno a uvedeme do varu. Necháme 45 minut podusit.
 - 
                                3
Vmícháme sůl, pepř a rajčatový protlak.
 - 
                                4
Uvařené špagety naservírujeme do talířů a přelijeme boloňskou omáčkou.
 - 
                                5
Promícháme a podáváme horké.
 
            
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
