Zeleninová pizza s mletým masem
Suroviny
- 500 g Těsto na pizzu
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 g Kukuřice
 - 300 g Sýr ementálského typu
 - 80 ml Protlak rajčatový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Paprika zelená
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Provensálské koření
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 619 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 77.5 mg
 - Draslík 722.7 mg
 - Vláknina 8179.8 mg
 - Vitamín A 8179.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na pizzu rozmrazíme podle návodu na obalu.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso. Přidáme do něj cibuli, kousky papriky a krátce podusíme. Přidáme rajčatový protlak a vše dusíme do odpaření vody.
 - 
                                4
Nyní okořeníme směs pepřem a solí, přidáme trochu provensálského koření. Směs poté rovnoměrně rozprostřeme na pizzu.
 - 
                                5
Pizzu pak posypeme kukuřicí a plátky sýra.
 - 
                                6
Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.