Ma-po tofu
Suroviny
- 200 g Sýr sójový - Tofu
 - 125 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Česnek
 - 1 kávová lžička Chilli omáčka
 - 0.5 kávová lžička Olej sezamový
 - 2 kávová lžička Kukuřičná pasta
 - 1 ks Pórek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Fazolová černá omáčka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 187 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 19.4 mg
 - Draslík 278.1 mg
 - Vláknina 5814 mg
 - Vitamín A 5814 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na kostičky pokrájíme tofu. Ve woku necháme vařit vodu, přidáme tofu a necháme 3 minuty blanšírovat, aby bylo pevnější. Poté necháme okapat.
 - 
                                2
Rozpálíme ve woku olej, přidáme mleté maso, rozetřený česnek a smažíme 1 minutu. Přidáme pokrájený pórek, sůl, sójovou omáčku, fazolovou omáčku, chilli omáčku a promícháme. Přidáme vodu i tofu. Přivedeme k varu a 3 minuty vše dusíme. Vmícháme pastu z kukuřičné mouky a mícháme, dokud omáčka nezhoustne. Zastříkneme sezamovým olejem, posypeme pepřem a ihned podáváme.