Fusilli po boloňsku
Suroviny
- 230 g Cibule
 - 100 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 100 g Celer řapíkatý
 - 500 g Maso mleté - mix
 - 500 g Těstoviny Fusilli
 - 90 g Protlak rajčatový
 - 150 ml Víno červené
 - 150 ml Hovězí vývar základní
 - 2 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Želé rybízové
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 994 kcal
 - Sacharidy 112 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 872 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 105 g
 - Cholesterol 8.5 mg
 - Draslík 317.8 mg
 - Vláknina 12372.5 mg
 - Vitamín A 12372.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rozehřejeme 2 lžíce oleje a přidáme mleté maso, nakrájenou cibuli. Smažíme a mícháme 5 minut. Přidáme mouku, česnek a rajský protlak
 - 
                                2
a podusíme ještě 1 minutu.
 - 
                                3
Přilijeme vývar a víno. Přidáme nakrájený celer, pokrájená rajčata, rybízové želé, podle chuti sůl a pepř. Podusíme a mícháme do zhoustnutí.
 - 
                                4
Pánev částečně přikryjeme a velmi mírně necháme dusit 1 hodinu. Občas mícháme.
 - 
                                5
Zatím těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu. Důkladně je procedíme. Vrátíme těstoviny do nádoby, přidáme zbývající olej a promícháme, aby se stejnoměrně omastily.
 - 
                                6
Těstoviny rozdělíme na nahřáté talíře a na každou porci nalijeme
 - 
                                7
trochu masové omáčky. Posypeme jemně parmezánem a zbytek sýru podáváme zvlášť.