Sekaná s rajčaty
Suroviny
- 150 g Cibule
 - 100 g Mrkev kořen
 - 50 g Slanina vepřová
 - 5 g Sůl
 - 3 g Pepř černý mletý
 - 20 g Petržel - nať
 - 90 g Strouhanka
 - 10 g Pažitka
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 750 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 361 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 870 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 148.9 mg
 - Draslík 825.7 mg
 - Vláknina 5570.2 mg
 - Vitamín A 5570.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme mleté maso, rajčata, směs strouhanky a bylinek, cibuli, mrkev, česnek, petrželku, rozšlehané vejce, worcesterskou omáčku, podle chuti sůl a pepř.
 - 
                                2
Plátky slaniny položíme napříč do formy, necháme je přečnívat přes okraje. Formu naplníme masovou směsí, přes směs přehneme slaninu.
 - 
                                3
Vyklopíme z formy na pekáč a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě při 190 °C. Jednou či dvakrát sekanou potřeme výpekem.
 - 
                                4
Zvýšíme teplotu na 230 °C a 15 minut dopečeme, až je sekaná dobře propečená. Sekanou nakrájíme a podáváme teplou.