Lilky plněné hovězím masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 182 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 23.3 mg
 - Draslík 895.8 mg
 - Vláknina 20053.2 mg
 - Vitamín A 20053.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.6 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Celé lilky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme. Poté je podélně rozpůlíme, vnitřky vydlabeme. Rajčata oloupeme, nakrájíme, cibuli, papriku a feferonku nasekáme. Smícháme s masem, přidáme koření, rajčata a osolíme. Tuto směs za stálého míchání přibližně 5 minut smažíme na rozpáleném oleji. Podlejeme a dusíme, až maso změkne.
 - 
                                2
Směsí naplníme půlky lilků a posypeme strouhankou. Dochutíme solí, pepřem a 10 minut zapečeme v rozehřáté troubě.