Rizoto se sterilizovanou zeleninou
Suroviny
- 500 g Hovězí maso mleté
 - 300 g Rýže loupaná
 - 300 g Cottage jihočeský-maďarská zelenina
 - 100 g Sýr Eidam cihla 30%
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 0.6 l Voda pitná
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 2 dl Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 580 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 193 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 51.7 mg
 - Draslík 361.1 mg
 - Vláknina 3704.3 mg
 - Vitamín A 3704.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýže: V kastrůlku rozpálíme 2 lžíce oleje, vsypeme rýži, stálým mícháním osmahneme, zalijeme horkou vodou, promícháme a vložíme do předehřáté trouby na 15 minut. Vyndáme z trouby a udržujeme v teple.
 - 
                                2
Do pánve vlijeme zbytek oleje, rozpálíme a na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme drobně nakrájenou chilli papričku, mleté maso, zamícháme, maso opečeme, posypeme mletou paprikou, vlijeme sterilizovanou zeleninu, kečup a dovaříme doměkka.
 - 
                                3
Měkké maso a zeleninu přeložíme do mísy, přidáme připravenou rýži, dobře promícháme a upravíme na talíře.
 - 
                                4
Každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.