Sekaná z hovězího masa se sýrovou omáčkou
Suroviny
- 600 g Hovězí maso mleté
 - 80 g Ovesné vločky
 - 60 g Kečup
 - 220 g Sýr Eidam cihla 45%
 - 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Hořčice v prášku
 - 1 ks Cibule
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 961 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 158 mg
 - Draslík 756.7 mg
 - Vláknina 4777.1 mg
 - Vitamín A 4777.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Petrželovou nať nasekáme najemno, cibuli nakrájíme nadrobno, sýr ustrouháme.
 - 
                                2
Mleté maso v míse posypeme ovesnými vločkami, přelijeme vroucí vodou a promícháme s cibulí, petrželovou natí, kečupem, solí, pepřem. Hmotu řádně promícháme, poté vyplníme chlebíčkovou formu, kterou jsme vymazali máslem. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 45 minut.
 - 
                                3
V mezičase připravíme omáčku. V rendlíku smícháme nastrouhaný sýr, hořčičný prášek a smetanu, na mírném plameni za stálého šlehání necháme sýr rozpustit a vymícháme hladkou omáčku.
 - 
                                4
Upečenou sekanou vyklopíme na servírovací mísu, nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.