Chilli s masem neboli chilli con carne
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 425 g Fazolové lusky zelené
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 20 g Koriandr čerstvý
 - 100 g Kukuřice
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Paprika červená
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 93 mg
 - Draslík 1032.8 mg
 - Vláknina 9380.1 mg
 - Vitamín A 9380.1 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.7 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nadrobno nakrájenou cibuli, prolisované stroužky česneku a červenou papriku, zbavenou semen a nakrájenou na kostky, osmažíme do měkka v teflonové pánvi na rozehřátém oleji; po přidání mexického chilli koření ještě půl minuty smažíme, pak přidáme mleté hovězí maso a smažíme do zhnědnutí. Přimícháme nakrájená konzervovaná rajčata, rajčatový protlak, konzervované červené fazole, scezené a propláchnuté, vyloupanou kukuřici, čerstvý koriandr, sůl a pepř.