Sekaná s křupavou polevou
Suroviny
- 750 g Hovězí maso mleté
 - 1 kávová lžička Bylinky čerstvé - svazek
 - 1 ks Brambory
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 5 polévková lžíce Rajčatová šťáva
 - 10 polévková lžíce Strouhanka
 - 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 226 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 134.4 mg
 - Draslík 570.7 mg
 - Vláknina 3556.5 mg
 - Vitamín A 3556.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 19.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse dobře promícháme mleté hovězí libové maso, nastrouhanou bramboru a mrkev, jemně nasekanou cibuli, strouhanku, rozšlehané vejce, rajčatovou šťávu (nebo ovocné čatní), bylinkovou směs a pepř. Připravenou směs rozprostřeme v máslem vymazané chlebové formě (11x21 cm) a pečeme asi hodinu v předehřáté troubě na 210 °C.
 - 
                                2
Po upečení slijeme vypečený tuk, opatrně překlopíme z formy na máslem vymazaný plech, potřeme směsí rajčatové a worcesterské omáčky, strouhankou smíchanou s rozpuštěným máslem a dalších 15-20 minut pečeme. Sekaná je hotová, má-li křupavou kůrku.