Hovězí dušené maso s mexickou omáčkou
Suroviny
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole červené sterilované
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 400 g Tortilla chips
 - 2 kávová lžička Koření mexické
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Cibule
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 902 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 835 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 80.9 mg
 - Draslík 1401.7 mg
 - Vláknina 29920.5 mg
 - Vitamín A 29920.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.2 mg
 - Vitamín E 5.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na středním plameni rozpálíme olivový olej, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujeme.
 - 
                                2
Pak vložíme mleté hovězí maso a mícháme asi 5 minut, až se maso začne sypat.
 - 
                                3
Přisypeme mexické nebo taco koření, velké červené konzervované fazolky, kostky konzervovaných rajčat, rajčatový protlak; po přivedení k varu zakryjeme pokličkou a na mírném ohni vaříme ještě 6-8 minut.
 - 
                                4
Omáčku quacamole získáme vymícháním dohladka najemno rozmačkaného avokáda pokapaného citronovou šťávou.
 - 
                                5
Hotové dušené maso (chilli con carne) podáváme s quacamole, kysanou smetanou a nachos chipsy.