Sekaná z hovězího masa s žampiony
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 150 g Žampiony čerstvé
 - 80 g Strouhanka
 - 100 g Cibule sterilovaná
 - 600 g Hovězí maso mleté
 - 40 g Kapary
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 903 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 338.2 mg
 - Draslík 1098.9 mg
 - Vláknina 4397.5 mg
 - Vitamín A 4397.5 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Libové hovězí maso umeleme, cibuli a slaninu nakrájíme na jemno, česnek prolisujeme. Žampiony očistíme, rozpůlíme a pokrájíme na plátky, nakládané cibulky rozkrájíme na půlky.
 - 
                                2
V míse promícháme maso se solí, pepřem, rozšlehanými vejci, česnekem, slaninou, cibulí a strouhankou. Vymícháme kompaktní hmotu, utvoříme středně velké šišky, vložíme do pekáče. Šišky podlijeme vodou a v předehřáté troubě pomalu pečeme, až sekaná zezlátne. Během pečení sekanou přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme horkou vodu.
 - 
                                3
Upečenou sekanou vyjmeme a držíme na teple. Do výpeku přidáme máslo a na něm osmažíme žampiony. Na závěr vmícháme cibulky, kapary a sójovou omáčku. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou s žampionovou směsí.