Srbská pleskavica s cibulí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 185 mg
 - Bílkoviny 41 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 116.3 mg
 - Draslík 759.2 mg
 - Vláknina 2589.8 mg
 - Vitamín A 2589.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibule oloupeme a nakrájíme najemno. Hovězí maso opepříme, osolíme, důkladně promícháme s nakrájenou cibulí a vytvoříme z něj placky silné asi 0,5 cm o průměru 10-15 cm.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a placky na něm po obou stranách upečeme dozlatova.
 - 
                                3
Podáváme teplé se smaženými bramborovými hranolkami a šopským salátem.