Barevný zeleninový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
 - Sacharidy 44 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 44 g
 - Cholesterol 114.7 mg
 - Draslík 1239.3 mg
 - Vláknina 12705 mg
 - Vitamín A 12705 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 61.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 34.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci rozpálíme 1 dl oleje, vložíme 250 g nakrájené cibule, kterou necháme zesklovatět. Přidáme kyselé zelí, cukr, bobkový list a vlijeme víno. Vše povaříme 10 minut.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme na malé kousky nakrájenou zbylou cibuli a osmahneme. Vmícháme mleté maso, přisypeme sůl, pepř a dusíme 10 minut.
 - 
                                3
Pekáč vymažeme 40 g másla, na dno dáme mleté maso. Na maso naskládáme oloupané, na tenké plátky nakrájené brambory. Povrch brambor posypeme tence nakrájenou sterilizovanou kapií a nastrouhaným sýrem. Naskládáme ještě na tenké plátky nakrájené máslo a pekáč vložíme do trouby.
 - 
                                4
Při teplotě 180°C pečeme 25-30 minut. Potom nákyp krájíme na porce. Podáváme na jednotlivých talířích.