Karbanátky s bramborovou nádivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1575 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 177.6 mg
 - Draslík 1489.2 mg
 - Vláknina 14940 mg
 - Vitamín A 14940 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.5 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostičky a promícháme s posekanou petrželkou. Do mísy vsypeme strouhanku, sušenou cibuli, oregano, promícháme, zalijeme vývarem a necháme nasáknout. Přidáme vejce, mleté maso, sůl, pepř a vypracujeme masové těsto. Odtrhneme dva malé kousky, vytvarujeme placičky, doprostřed jedné položíme trochu bramborové nádivky, druhou placičkou nádivku zakryjeme a karbanátek dotvarujeme. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. V pánvi rozehřejeme olej, vložíme karbanátky a smažíme z obou stran do zlatova.
 - 
                                2
Vyjmeme z pánve, necháme na papírové utěrce okapat a podáváme.