Karbanátky z hovězího masa ve švestkové marinádě
Suroviny
- 150 g Džem švestkový
 - 60 g Cukr krupice
 - 70 g Strouhanka
 - 30 ml Voda pitná
 - 60 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Mouka kukuřičná
 - 0.25 kávová lžička Kmín mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Anýz
 - 1 kg Hovězí maso mleté
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Worcester
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 480 mg
 - Bílkoviny 55 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 155 mg
 - Draslík 933.5 mg
 - Vláknina 1846.8 mg
 - Vitamín A 1846.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mleté hovězí maso, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, kmín, strouhanku, vodu a vypracujeme kompaktní hmotu. Směs pod fólií necháme v chladničce zhruba 1 hodinu.
 - 
                                2
Ze směsi tvarujeme karbanátky, které potřeme švestkovou marinádou. Vložíme na plech s pečicím papírem a grilujeme na grilu, který jsme předehřáli na vysokou teplotu, z každé strany zhruba 7 minut. Během grilování karbanátky otáčíme a potíráme marinádou.
 - 
                                3
Na švestkovou marinádu smícháme v rendlíku švestkový džem, cukr, worcester citronovou šťávu, drobně pokrájenou chilli papričku bez semínek, sůl a anýzovou hvězdičku. Ve vodě rozmícháme kukuřičnou mouku. Švestkovou směs za stálého míchání vaříme na mírném plameni asi 4 minuty, poté přilijeme vodu s moukou a opět mícháme a vaříme zhruba 4 minuty.