Burger po italsku
Suroviny
- 70 g Rukola
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 50 g Strouhanka
 - 30 g Sýr Parmezán
 - 25 g Rajčata sušená sterilovaná
 - 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř 4 barev
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule červená
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Česnek
 - 2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 0.5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 527 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 143.9 mg
 - Draslík 794.3 mg
 - Vláknina 6221.2 mg
 - Vitamín A 6221.2 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.4 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěný stroužek česneku utřeme. Sušená konzervovaná rajčata necháme okapat z nálevu, pak je pokrájíme nadrobno. Snítku rozmarýnu omyjeme a otrhané lístky drobně pokrájíme.
 - 
                                2
Připravíme si zeleninovou směs - míchaný salát: omyjeme rukolu, rajčata a očistíme červenou cibuli, kterou pokrájíme na tenké plátky. Rajčata pokrájíme též na plátky. Vše dáme do mísy, přidáme lžičku pikantní hořčice, salát pokapeme olivovým olejem a promícháme.
 - 
                                3
Do mísy dáme mleté libové hovězí maso. Přidáme k němu strouhanku, rozšlehané vejce, rozmarýn, česnek, parmezán, sušená rajčata, sůl a pepř podle chuti. Směs důkladně promícháme. Do misky si nasypeme asi 2 lžíce mouky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly, z každého vytvoříme větší kuličku, obalíme ji v mouce a v dlaních ji sploštíme do tvaru burgeru (karbanátku). Každý potřeme olejem.
 - 
                                4
Předehřejeme nejlépe litinovou pánev, rozehřejeme v ní olivový olej na vyšší teplotu. Burgery smažíme z každé strany po 4-5 minutách do zlatohněda. Mezitím si předehřejeme v troubě bulky, pak je rozkrojíme, vložíme do nich připravený salát a burgery. Hned teplé bulky s burgery vložíme do papírového ubrousku a podáváme.
 - 
                                6
.