Hamburger s rajčatovo-avokádovým dipem
Suroviny
- 100 g Rajčata Cherry
 - 500 g Hovězí maso mleté
 - 150 ml Jogurt bílý
 - 150 ml Majonéza
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Grilovací koření
 - 1 ks Avokádo
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Citrony
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Salát ledový
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 4 ks Žemle tuková
 - 1 hrst Koriandr čerstvý
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 745 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 522 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 144.2 mg
 - Draslík 1048.1 mg
 - Vláknina 11747.5 mg
 - Vitamín A 11747.5 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49.8 mg
 - Vitamín E 6.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso smícháme s vejcem a grilovacím kořením a připravíme 4 masové placky, které ugrilujeme nebo opečeme na pánvi.
 - 
                                2
Ledový salát rozebereme na listy, rajče nakrájíme na kolečka.
 - 
                                3
Housky přepůlíme a opečeme vnitřní stranou na grilu či pánvi.
 - 
                                4
Avokádo nakrájíme na kousky nebo rozmixujeme. Smícháme s jogurtem a majonézou, najemno nakrájenými rajčátky a chilli papričkou.
 - 
                                5
Přidáme nasekanou petrželku a koriand, sůl, pepř, citronovou šťávu a olej. Vše pořádně promícháme.
 - 
                                6
Spodní část housky pomažeme dipem, na to dáme maso, pak kolečka rajčat, ledový salát a přiklopíme horní částí housky. Podáváme.