Hovězí karbanátky se špenátem a sýrem
Suroviny
- 40 g Strouhanka
 - 60 g Baby špenát
 - 160 g Hovězí maso mleté
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Cibulka jarní
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 špetka Paprika mletá sladká
 - 2 špetka Paprika pálivá mletá
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 432 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 172.3 mg
 - Draslík 521.8 mg
 - Vláknina 3877.4 mg
 - Vitamín A 3877.4 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme mleté hovězí maso, sůl, pepř, sladkou a pálivou papriku, majoránku, vejce, omytý, nadrobno pokrájený baby špenát, nadrobno pokrájenou jarní cibulku, prolisované stroužky česneku, 20g strouhanky a 2 lžíce nastrouhaného sýru. Směs dobře promícháme a necháme v chladničce 30 minut odpočinout.
 - 
                                2
Troubu si předehřejeme na 200°C. Plech si vyložíme pečícím papírem. Z masové směsi vytvarujeme menší karbanátky, obalíme je ve strouhance a poklademe na plech. Plech s karbanátky vložíme do středu trouby a pečeme je do zlatohněda z každé strany přibližně po 8-10 minutách.
 - 
                                3
Karbanátky podáváme teplé i studené.