Bramborový koláč
Suroviny
- 600 g Maso mleté - mix
 - 200 g Pórek
 - 50 g Celer řapíkatý
 - 100 g Mrkev kořen
 - 50 g Sýr Eidam cihla 40%
 - 600 g Brambory vařené ve slupce
 - 400 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Muškátový květ
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Pepř černý mletý
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 5 polévková lžíce Tuk
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 947 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 128 g
 - Sodík 97339 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 227.6 mg
 - Draslík 895.8 mg
 - Vláknina 19050 mg
 - Vitamín A 19050 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.2 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mrkev, celer a pórek nakrájíme na kolečka, vmícháme do mletého masa a opečeme na oleji. Naplníme do vymaštěné zapékací mísy.
 - 
                                2
V hrnci rozehřejeme rostlinný tuk, poprášíme hladkou moukou a krátce osmahneme. Za stálého míchání přiléváme mléko a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým květem.Přidáme oloupané, na plátky pokrájené brambory , vmícháme žloutky a sýr.
 - 
                                3
Brambory rozprostřeme na mleté maso a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.