Pařížský sekaný řízek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 938 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 89 g
 - Sodík 231 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 94.3 mg
 - Draslík 36.7 mg
 - Vláknina 134.3 mg
 - Vitamín A 134.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žemli nakrájíme na plátky, pokropíme mlékem a necháme vsáknout. Po chvíli ji rozmělníme, přidáme mleté maso, bílek, pepř a sůl. Vypracujeme vláčné těsto.
 - 
                                2
Z těsta utvoříme 8 tenkých řízků. Namáčíme je v těstíčku připraveném z vejce, 1dl mléka, 1 lžíce oleje, mouky a soli. Řízky ihned vkládáme do rozehřátého oleje a smažíme po obou stranách dorůžova.