Gruntovní gurmánská polévka
Suroviny
- 200 g Cibule
 - 200 g Mrkev kořen
 - 200 g Slanina vepřová
 - 500 g Hovězí maso přední
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Červená řepa
 - 3 ks Paprika zelená
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 3 stroužek Česnek
 - 0.5 l Víno červené
 - 0.5 l Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 737 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 154 g
 - Sodík 1185 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 115.1 mg
 - Draslík 1520.6 mg
 - Vláknina 16850 mg
 - Vitamín A 16850 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 59.9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso a slaninu nakrájíme na kostky, cibuli na plátky. Ve velkém hrnci na oleji osmahneme slaninu, přidáme maso a cibuli a opečeme dozlatova. Přilijeme víno a vývar.
 - 
                                2
Česnek nakrájíme na kostičky, řepu a mrkev na plátky a vše přidáme do hrnce (řepu i s nálevem). Osolíme, okořeníme bobkovým listem a tymiánem a povaříme asi 30 minut.
 - 
                                3
Z paprik odstraníme semena, nakrájíme je na nudličky, přidáme do polévky a necháme společně vařit ještě asi 10 minut. Přidáme posekanou petrželku a podáváme.