Massaman kari s hovězím masem
Suroviny
- 150 g Ořechy burské pražené
 - 410 ml Mléko kokosové
 - 500 ml Hovězí vývar základní
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 ks Hovězí maso zadní
 - 3 ks Brambory
 - 1 ks Zázvor celý
 - 3 ks Tamarindové pyré
 - 2 ks Skořice celá
 - 10 ks Kardamom
 - 5 ks Hřebíček
 - 3 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 3 polévková lžíce Cukr palmový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1483 kcal
 - Sacharidy 104 g
 - Tuky 104 g
 - Sodík 987 mg
 - Bílkoviny 65 g
 - Uhlovodany 104 g
 - Cholesterol 87 mg
 - Draslík 2090.5 mg
 - Vláknina 87492.5 mg
 - Vitamín A 87492.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 30.9 mg
 - Vitamín E 5.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Skořici, semínka kardamomu a hřebíček pražíme na pánvi wok na středně silném ohni za stálého míchání asi 3 minuty, dokud se z koření nezačne uvolňovat vůně. Potom koření z pánve vyjmeme.
 - 
                                2
V téže pánvi potom smažíme asi 2 minuty kari pastu massaman. Přidáme hovězí maso nakrájené na kostičky, za stálého míchání restujeme dalších 5 minut. Přilijeme kokosové mléko a hovězí vývar, zázvor, rybí omáčku, palmový cukr, většinu pražených solených arašídů, tamarindové pyré a pražené koření. Na mírném ohni zvolna a za občasného míchání vaříme asi 60 minut, dokud maso nezměkne. Asi v polovině vaření přidáme brambory, aby se dlouhým vařením nerozvařily.
 - 
                                3
Podle potřeby dochutíme či osolíme. Jednotlivé porce v miskách posypeme zbylými arašídy.