Rýnské roštěnky
Suroviny
- 600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 40 g Protlak rajčatový
 - 100 ml Víno bílé
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 šálek Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 275 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 97.5 mg
 - Draslík 529.7 mg
 - Vláknina 1068.5 mg
 - Vitamín A 1068.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté maso nakrájíme na plátky, po okrajích nařízneme, mírně naklepeme a osolíme. Roštěnky zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji tak, aby zůstaly uvnitř růžové. Vyjmeme je na nahřáté talíře.
 - 
                                2
Olej od opékání slijeme a do pánve přidáme máslo, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli, mletou papriku a hladkou mouku. Vše osmahneme, přilijeme víno, přidáme rajčatový protlak a trochu vody. Povaříme do zhoustnutí, osolíme a nalijeme na roštěnky.
 - 
                                3
Podáváme s opékanými bramborami nebo se smaženými hranolky.