Roštěnky se žampiony a sýrem
Suroviny
- 200 g Žampiony čerstvé
 - 50 g Sýr Gouda 45%
 - 200 g Hovězí roštěnka níz. peč.
 - 50 g Veka
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 40 ml Olej stolní
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 1 ks Tymián čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 230 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 69.4 mg
 - Draslík 451.3 mg
 - Vláknina 6903.3 mg
 - Vitamín A 6903.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Bylinky nasekáme, sýr nastrouháme, veku nakrájíme na kostičky, očištěné houby na plátky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek rozmačkáme.
 - 
                                2
Na 20 g másla zpěníme cibuli, přidáme houby a po 2 minutách dochutíme solí a pepřem. Směs poté necháme trochu zchladnout.
 - 
                                3
Do pánve přidáme 30 g másla, česnek, veku a pečeme dohněda. Vše poté přimícháme s bylinkami k houbám.
 - 
                                4
Roštěnky opláchneme a okořeníme. Na oleji a zbytku másla maso opékáme z obou stran 2 minuty.
 - 
                                5
Do pekáče dáme roštěnky, pokapeme je horkým olejem a přidáme houbovou směs, sýr a pečeme dokřupava v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut.
 - 
                                6
Pokrm okamžitě upravíme na talíře a podáváme se salátem.