Brusinková omáčka s rostbífem
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 5 g Citronová kůra
 - 20 g Jíška instantní
 - 10 g Koření mexické
 - 200 g Brusinky
 - 150 ml Víno červené
 - 150 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 kg Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka hot salsa
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 767 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 156 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 172.8 mg
 - Vláknina 6036.8 mg
 - Vitamín A 6036.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Do masa vetřeme je olejem se směsí koření. Rostbíf položíme do vymaštěného pekáče na rošt a pečeme 15 minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme dalších 20-40 minut podle toho, jak chceme mít maso propečené (málo až středně). Brusinky, 150 ml vody, červené víno, cukr a citronovou kůru svaříme na hustou šťávu, slijeme ji přes síto a šťávu zachytíme. Vymačkáme šťávu z pomeranče a doplníme ji brusinkovou šťávou na 500 ml. Vmícháme instantní jíšku a povaříme. Přidáme prolisovaný česnek a výpek z masa a brusinky. Dochutíme worcesterskou omáčkou.