Rostbíf po labužnicku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 402 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 779.3 mg
 - Vláknina 4486.3 mg
 - Vitamín A 4486.3 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.2 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso vcelku si naložíme den předem. Celý kus masa osolíme, opepříme, okmínujeme, posypeme sladkou paprikou a saturejkou. Celer nastrouháme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno. Celer smícháme s cibulí a maso v zelenině obalíme ze všech stran. Dáme do ledničky a necháme uležet do druhého dne.
 - 
                                2
Z masa odstraníme zeleninu a na rozpáleném oleji opékáme ze všech stran. Do masa nikdy nepícháme, aby nevytekla šťáva. Maso přendáme do pekáčku i s olejem, přidáme 2 lžíce másla a zapékáme 20 minut. V polovině pečení maso obrátíme. Maso vyjmeme z pekáčku, položíme na plech jen s tukem, který zůstal na masu a pečeme dalších 20 minut.
 - 
                                3
Nyní maso nakrájíme na slabé plátky a podáváme s bramborem.