Roastbeef s ústřicovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Pórek
 - 400 g Hovězí maso zadní
 - 300 g Shiitake houby
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 ks Šalotka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 4 polévková lžíce Vývar drůbeží
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
 - 3 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 291 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 283 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 58 mg
 - Draslík 472.5 mg
 - Vláknina 5232.5 mg
 - Vitamín A 5232.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme přes vlákno na velmi tenké plátky. V misce smícháme solamyl s kypřicím práškem, 1 lžící sójové omáčky a 1 lžičkou sezamového oleje. Promícháme s masem, zakryjeme a necháme marinovat.
 - 
                                2
Mezitím očistíme pórek a nakrájíme na malé kousky. Houby pokrájíme na tenké nudličky. Zázvor, česnek a šalotku oloupeme a najemno nasekáme.
 - 
                                3
Smícháme zbytek sezamového oleje a sójové omáčky, přidáme ústřicovou omáčku, rýžové víno, vývar a cukr.
 - 
                                4
V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm maso. Ochutíme solí, pepřem a vyjmeme. Uchováme teplé. V pánvi osmahneme šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme houby a pórek a za stálého míchání restujeme ještě cca 2 minuty. Vložíme zpět maso a přilijeme směs omáček. Vše důkladně promícháme, dochutíme, rozdělíme do misek a ihned podáváme.