Chilli steaky na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 106 mg
 - Bílkoviny 59 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 220 mg
 - Draslík 134 mg
 - Vláknina 1100.5 mg
 - Vitamín A 1100.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar spolu s vínem, worcesterem, chilli omáčkou, rajčatovým protlakem, nasekanou cibulí a nadrobno nakrájeným celerem uvedeme do varu. Bez pokličky povaříme asi 20 minut. Marinádu necháme vychladit a potom ji rozmixujeme.
 - 
                                2
Omyté maso nakrájíme na steaky, omyjeme a osušíme. Okraje nařízneme, maso vložíme do misky a zalijeme marinádou. Necháme v chladu uležet nejméně 12 hodin.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, necháme okapat a grilujeme na roštu 4-5 minut po každé straně.