Řízky v rajské omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 465 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 28 g
 - Sodík 673 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 110 mg
 - Draslík 198.2 mg
 - Vláknina 2978.3 mg
 - Vitamín A 2978.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 37.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
 - 
                                2
V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou.
 - 
                                3
Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.