Rostbíf s vinnou šťávou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 995 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 68 g
 - Sodík 501 mg
 - Bílkoviny 83 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 237 mg
 - Draslík 1320 mg
 - Vláknina 836.3 mg
 - Vitamín A 836.3 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 1.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roštěnou osolíme, opepříme, potřeme máslem a poprášíme moukou. Pokud používáme teploměr, zapíchneme jej doprostřed masa. Přidáme rozčtvrcenou cibuli. Pečeme 20 minut v předehřáté troubě při 200°C.
 - 
                                2
Maso potřeme vypečenou šťávou a ztlumíme oheň na 180°C .
 - 
                                3
Často potíráme a pečeme dále podle chuti: krvavý rostbíf 1 1/2 hodiny, středně upečený 1 3/4 hodiny, propečený 2 hodiny. Můžeme se také řídit podle teploměru — teploty jsou 60°C, 70°C a 75°C.
 - 
                                4
Rostbíf dáme na prkénko, zaryjeme fólií a necháme stát na teplém místě.
 - 
                                5
Ze šťávy na pekáči sebereme přebytečný tuk. Pekáč postavíme na sporák, přilijeme víno a vývar a průběžně promícháváme a přivedeme k varu, aby se rozpustily všechny připečeniny. Potom ještě 5 minut zvolna vaříme, až má šťáva správnou hustotu.
 - 
                                6
Šťávu ochutnáme, osolíme a opepříme a přecedíme ji do omáčníku.